Historie

2005
2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
2017
De Oprichters Begin 2005 ontstond bij dit drietal (van links naar rechts: Rob van de Wal, Rob Derksen en Wim Bruggink - allen liefhebbers van de wandelsport) het idee om zelf een vierdaagse te organiseren. Om met name de lopers die in Apeldoorn en Nijmegen niet meer geplaatst kunnen worden, toch in de gelegenheid te stellen in een fraai stukje Nederland georganiseerd te kunnen wandelen. Dit gebeurt in samenwerking met de Nederlandse- en Gelderse Wandelsport Bond.

Een naam was snel gevonden: "Achterhoekse Wandel 4 Daagse"
Door rond te kijken in de eigen vrienden- en kennissenkring hadden Rob, Rob en Wim al gauw een groep vrijwilligers gevonden die gaarne bereid was hun initiatief te ondersteunen. Zo werd de basisorganisatie opgezet.
Echter de tijd begon te dringen, wilden ze in 2005 nog iets van de grond krijgen. Dankzij de vele vrijwilligers is het uiteindelijk gelukt. Er kwam een website en er werd een wandelprogramma gevonden om via electronische snelweg in te schrijven, naast de handmatige manier. Routes werden gepland en noodgedwongen te vaak aangepast, vergunningen bij de overheden werden aangevraagd, sponsoren werden gezocht en gelukkig gevonden. De tijd verstreek.... ″krijgen wij voldoende wandelaars die een organisatie van deze Achterhoekse Wandel 4 Daagse rechtvaardigen?“ De vreugde was groot toen er meer dan 1400 deelnemers begroet mochten worden, 400 meer dan gedacht.

Belangrijk waren natuurlijk de hartverwarmende reacties:
"mooie natuurlijk omgeving met goede afwisselende ondergronden om te lopen"
"een organisatie die er alles aan gelegen was het de deelnemer naar de zin te maken"
"gemoedelijke benadering door de vrijwillig medewerkers"
"wat een geweldige dagen hebben we gehad"
"de routes zijn mooi en afwisselend, volgend jaar ben ik zeker weer van de partij"

Het meest gecharmeerd waren wij van een e-mail bericht van vertegenwoordigers van de Nederlandse Wandelsport Bond. Zij hadden incognito meegelopen. Ook al hadden zij kritiek op een opbouwende wijze gebracht, de eindconclusie, daar deden wij het voor: "De organisatie van de Achterhoekse Wandel 4 Daagse heeft alles in zich om uit te groeien tot een volwaardig wandelsportevenement".

Wij begroeten u graag in het onverwachte Nederland, onze mooie Achterhoek.

Bestuur en vrijwilligers Stichting AW4D.